Projekti škole - IPA

Predstavljanje IPA projekta

0 227

Dana 11.listopada 2012. u Industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradiški službeno je predstavljena donacija Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih resursa) Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška (kao nositelj projekta) i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni partner) dobitnici su donacije Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih resursa) – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.154,91 EUR, a financiranje EU kroz IPA-u iznosi 146.870,75 EUR (77,65%).

Donacija će omogućiti provedbu brojnih aktivnosti kojima će se unaprijediti kapaciteti nastavnika strukovnih škola i stvoriti materijalni preduvjeti za najsuvremeniju strukovnu nastavu (nabavka opreme, softvera, alata, i dr.), a u skladu sa aktualnim trendovima u gospodarstvu.

Projekt „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“ bavi se unapređenjem treninga nastavnika i stručnih učitelja u praktičnoj nastavi u području CNC tehnologije. Čime će se dopridonijeti kontinuiranom razvoju obrazovnog sustava u Brodsko posavskoj županiji u skladu s potrebama gospodarstva.

Naziv projekta:
Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“

Nositelj projekta:
Industrijsko-obrtnička škola, Nova Gradiška

Partner u projektu:
Industrijsko-obrtnička škola, Slavonski Brod

Suradnici u projektu:
1. Industrijski park Nova Gradiška (Industrial Park Nova Gradiska Ltd.)
2. Hrvatski zavod za zapošljavanje Slavonski Brod (The Croatian Employment Service Slavonski Brod)
3. Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Obrazovni centar, Herzogenaurach

Čast nam je bila danas ugostiti zamjenicu župana Brodsko-posavske županije, gospođu Ružicu Vidaković, oec., predstavnika partnerske Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda gosp. Luku Mladinovića, ravnatelja škole sa sudionicima projekta Ljubicom Mašić, dipl inž. i Andrijom Jelenić, dipl. Inž., predstavnike suradničkih institucija u projektu gosp. mr.sc. Ivana Sertića, direktora Industrijskog parka Nova Gradiška i Krešimira Maroševića stručnog suradnika iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Slavonski Brod.

Ispred Industrijsko-obrtničke škole iz Nove Gradiške predstavljanju projekta nazočili su svi sudionici projektnog tima: Damir Falica, Zlatko Boroš, Matija Matošević, kao i stručni učitelji koji će biti sudionici projekta: Nikola Minić, Vladimir Jovanov, Damir Kudra, Miroslav Matošević i Miroslav Gelemanović.

Voditelj projekta je Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole iz Nove Gradiške.

Nakon uvodne pozdravne riječi predstavnika domaćina prijavitelja i voditelja projekta Mije Matoševića, prof., gosp. Damir Falica, dipl. inž. asistent u projektu predstavio je dio projekta Pelton turbina koji je prije dvije godine proveden zajedno sa sa partnerskim institucijama Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Obrazovni centar, Herzogenaurach, R. Njemačka, Fachberufsschule Wolfsberg, R. Austrija i Faller Jenö Szakképzo Iskola Varpalota, R. Mađarska. Na temelju tih iskustava i želje za što boljom izobrazbom nastavnika i stručnih učitelja praktične nastave u području CNC tehnologije nastao je i ovaj projekt.

Voditelj projekt Mijo Matošević,prof., predstavio je projekt sa vjerom da će sve što je planirano biti i kvalitetno izvedeno.
(Prezentacija IPA_P1).

Ravnatelji škola Mijo Matošević, prof. i Luka Mladinović, prof. potpisali su Partnerski sporazum.

Lijepo je bilo na kraju bilo čuti čestitke svih sudionika, gosp. Luke Mladinovića, ravnatelja partnerske škole, gosp. mr.sc. Ivana Sertića, direktora Industrijskog parka Nova Gradiška, gosp. Krešimira Maroševića stručnog suradnika iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Slavonski Brod i zamjenice župana Brodsko-posavske županije, gospođe Ružicu Vidaković, oec.

Ali, trebamo raditi svi zajedno na provedbi projekta i uspjeh projekta neće izostati.

Kalendar

rujan 2020
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696