Bez kategorije, ERASMUS+ 2017., Školske vijesti

Predstavljen program mobilnosti osoblja Erasmus+ na 5. Sjednici Nastavničkog vijeća Industrijsko-obrtničke škole održanoj 4.4.2018.

Off 164

Proveden program mobilnosti osoblja: Erasmus+

A3. Mobilnost osoblja; VET-TAA –

Prijenos znanja kroz podučavanje u Fachberufsschule Wolfsberg

Voditelj projekta Mijo Matošević sudjelovao je na programu mobilnosti osoblja VET-TAA – Prijenos znanja kroz podučavanje u Fachberufsschule Wolfsberg u Fachberufsschule Wolfsberg, sa temom:

“Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije”.

Provedbom predavanja i vježbi nastavno osoblje Fachberufsschule Wolfsberg steklo je nova znanja i vještine iz metodike praktične nastave u području CNC tehnologije koje će moći  koristiti u nastavnom procesu škole, što će dovesti do povećanja kvalitete u nastavi i učenju.

Naglasak je bio na stručnim i na didaktičko-metodičkim  aspektima poučavanja u praktičnoj nastavi strojarske struke, a posebice u području CNC tehnologije.

Za sudionika mobilnosti je to također novo iskustvo u radu, koje će  moći dalje koristiti u radu i podići kvalitetu u daljnjem radu.

Rezultati provedene mobilnosti su:

  1. Metodologija izrada projektne mape – razmjena iskustava iz područja strojarske struke.
  2. Metodologija izrada pripreme za praktičnu nastavu u zanimanju CNC operater –

razmjena iskustava i posjeta institucijama u svrhu učenja na primjerima dobre prakse.

 

Voditelj projekta Mijo Matošević će iskustva dobivena u projektu prenositi dalje putem radionica, seminara, konferencija i slično, a rezultati mobilnosti će biti vidljivi na mrežnoj stranici škole, panoima u školi, raznim medijima  (lokalni radio, regionalna TV, lokalne i regionalne novine i slično).

Iskustva u radu sa naglasakom na stručne i didaktičko-metodičke  pristupe poučavanja u praktičnoj nastavi strojarske struke s naglaskom na CNC tehnologiju moći će se razvijati i poboljšavati.

Škola će biti prepoznatljiva u tim promjena na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Iskustva mobilnosti osobe u projektu će biti ugrađena u razvojne dokumente škole. Time će poboljšati vještine  u komunikaciji na stranom jeziku, koja će omogućiti daljnje aktivnosti na pripremi novih projekata mobilnosti (npr. Erasmus+ KA2 za 2019.) i umrežavanju sa novim partnerima, a u interesu daljnje prepoznatljivosti škole.

Kroz godine suradnje s Fachberufsschule Wolfsberg  kroz različite projekte i izravnu suradnju možemo provesti s upjehom i druge projekte. Partneru nudimo mogućnost daljnje pouzdane suradnje u pripremi i provedbi programa Erasmus+, kao i drugih EU projekata.

Voditelj projekta je u zajedničkom radu sa partnerom  proširio znanja i vještine potrebne za pripremu i provedbu tečajeva u području strojarske struke putem e-učenja (Europska CNC licenca), a prema zahtjevu tržišta rada, proširio je stručna, didaktičko-metodička znanja i vještine potrebne u nastavi na daljinu u području strojarske struke, proširio je  jezične vještine (njemački jezik)  posebice potrebne u struci.

Dogovoreni su svi detalji oko daljnje provedbe programa Erasmus+, koji je dogovoren prošle godine:

Aktivnost A2. Mobilnost 12 učenika Industrijsko-obrtničke škole, zanimanja CNC operater i Automehatroničar, koji će od 17.6.2018. do 30.6.2018. biti na stručnoj praksi u FBS Wolfsberg. Dogovoreni su smještaj, prehrana, kulturološki sadržaji i ostalo.

Dogovorene su daljnje aktivnosti o suradnji od strane partnera u svrhu buduće međunarodne razmjene učenika i nastavnika u područjima gdje će to biti moguće i pripreme projekta za programe ERASMUS+ KA1 2019 i KA2 2019.

Prilog: Prezentacija_Erasmus+_2017_A3

Mijo Matošević, prof.

  • p1
  • p3
  • p6
  • p7
  • p8

Kalendar

rujan 2020
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696