Školske vijesti

OBILJEŽENO 125 godina škole

0 125

Četvrtak: 12.09.2013.
IZLOŽBA povodom obilježavanja 125 godina naše škole – Tradicijski obrti

U prostoru bivše “Name” postavljena je izložba pod nazivom Tradicijski obrti koja je otvorena uz prikladnu glazbenu pratnju članova hrvatske pjevačke skupine “Slavča”, goste i prijatelje, ali i slučajne i dobrodošle namjernike, upoznali su povijest obrta namijenjenih Njegovomu veličanstvu- konju i podsjetili se na zaboravljene obrte kovača i kolara, ali i na umijeća tkanja, preteče današnjeg krojačkog obrta uz stručnu i praktičnu prezentaciju obitelji Ante Maršića iz Novske.

Ravnatelj škole Mijo Matošević, podsjetio je kako nas je veoma obradovao dolazak dugogodišnjih partnera i prijatelja iz Republike Njemačke iz našeg dragog grada Herzogenauracha, predvođeni voditeljem Obrazovnog centra Firme Schaeffler gosp. Bernhardom Schwabom sa suradnicima Wolframom Stanekom, Juliusom Rauschenbergerom i Nur Tan, kao i predstavnika grada Herzogenauracha gosp. Rolandom Pascha i gospođom Giselom Pasch. Iz Republike Austrije iz grada Wolfsberga došao je direktor strukovne škole gosp. Norbert Aischolzer, a iz Republike Mađarske iz grada Varpalote došli su prijatelji iz strukovne škole na čelu sa direktorom škole gosp. Kalman Tothom i njegovi suradnici Ištvan Hujbert, Andrea Ignacz Szabone i Ibolya Karolyi.

Njihov dolazak na našu svečanost škole je nešto neprocjenjivo, zajednička vrijednost koja nas uspješno spaja svih ovih godina suradnje.

Hvala svim djelatnicima naše škole koji su pomogli u planiranju, pripremi i provedbi IZLOŽBE povodom 125 godina postojanja naše škole.

Hvala hrvatskoj pjevačkoj skupini „Slavča” na prekrasnom programu i ugođaju koji su nam podarili.

DOBRODOŠLICA PRIJATELJIMA – Limena glazbe grada Nove Gradiške

Prvi dan proslave 125 godina postojanja škole završio je u školskoj dvorani uz sjajan glazbeni koncert u izvedbi članova gradske limene glazbe.

I slavljenici i gosti su to, svakako zaslužili.
Jer, nije svaki dan 125. rođendan!

Hvala gradskoj limenoj glazbi na prekrasnom programu i ugođaju koji su nam podarili.

Galerija: uskoro

Petak: 13.09.2013.
AKADEMIJA povodom obilježavanja 125 godina

Svečanom akademijom održanom u Domu kulture završeno je obilježavanje 125. godišnjice postojanja Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški.

Svečanoj akademiji uz nekadašnje zaposlenike škole sada umirovljenike, sadašnje djelatnike i učenike škole prisustvovali su i brojni uzvanici i gosti, među kojima su bili gradonačelnik Željko Bigović i zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević, predstavnici crkvene vlasti grada Nove Gradiške, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, predstavnici partnerskih ustanova grada i županije, te gosti iz Njemačke, Mađarske i Austrije.

Ravnatelj škole prof.Mijo Matošević, istaknuo je da nas je veoma obradovao dolazak dugogodišnjih partnera i prijatelja iz Republike Njemačke iz našeg dragog grada Herzogenauracha, predvođeni voditeljem Obrazovnog centra Firme Schaeffler gosp. Bernhardom Schwabom sa suradnicima Wolframom StanekomJuliusom Rauschenbergerom i Nur Tan, kao i predstavnika grada Herzogenauracha gosp. Rolandom Pasch i gospođom Giselom Pasch. Hvala gradonačelniku nama dragog grada Herzogenauracha gosp. Germanu Hackeru na ljubavi prema našoj školi i daru koji ćemo namijeniti učenicima s teškoćama u razvoju.

Iz Republike Austrije iz grada Wolfsberga došao je direktor strukovne škole gosp. Norbert Aischolzer, a iz Republike Mađarske iz grada Varpalote došli su prijatelji iz strukovne škole na čelu sa direktorom škole gosp. Kalman Tothom i njegovi suradnici Ištvan HujbertAndrea Ignacz Szabone i Ibolya Karolyi.

Njihov dolazak na našu svečanost škole je nešto neprocjenjivo, zajednička vrijednost koja nas uspješno spajala svih ovih godina suradnje i otvara put suradnje mladima kroz razne programe i projekte.
Govorilo se o povijesti škole i sadašnjem trenutku o kojem su zoran prikaz dali učenici u prigodnom programu. Sva ta ljubav prema zanimanju, pjesmi, govorništvu prikazana je u šetnji proteklih 125 godina postojanja škole. Program je bio vrlo maštovit, kreativan i zanimljiv u čijoj su realizaciji sudjelovali učenici pod stručnim vodstvom profesorica Dubravke Sremac-Kit i Josipe Trinc i Goranke Nikiforov, kao i kolegici Ivanki Vincetić na kvalitetnom i stručnom vođenju programa na njemačkom jeziku.

Hvala i svim onim djelatnicima i prijateljima naše škole koji su pomogli u planiranju, pripremi i provedbi obilježavanja 125. godišnjice naše škole i aktivno sudjelovali u ponuđenim programima i sadržajima.

Galerija: uskoro

Ravnatelj:
Mijo Matošević

Kalendar

rujan 2020
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696