Bez kategorije, Školske vijesti

Znanjem do izvrsnosti

Off 36

Učenici drugog i trećeg razreda Industrijsko – obrtničke škole Nova Gradiška ugostiteljske struke (konobari i kuhari) sudjelovali su s učenicima dviju škola (Obrtnička škola Požega i Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb) na dvodnevnoj edukaciji, tj. projektu ,,Znanjem do izvrsnosti” čiji su nositelji i partneri tvrtka Valamar, Zaklada Znanje na djelu i Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske. Edukacija je održana u Rapcu, u Hotelu
Sanfior, u trajanju 9.-10. listopada 2018. godine. U pratnji 25 učenika naše škole bila su tri njihova predmetna nastavnika: Damir Vlainić, stručni učitelj kuharstva, Stjepan Mandić, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja i Josipa Trinc, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti.

Učenici su unaprijed raspoređeni u 4 grupe tako što je na njihovim pločicama s imenom bojom naznačeno kojoj grupi pripadaju. Nakon ukusnog ručka u Hotelu Sanfior 4*, u kojem su učenici i njihovi predmetni nastavnici bili smješteni, voditelji edukacije su preuzeli svoje grupe učenika (Dragana Franković, Edi Franković, Sanja Bičić, Monika Brajković) te ih uputili u raspored aktivnosti: sommelieri, kokteli, razvoj karijere, masterchef, zabavne igre,
razgledavanje. Za to su vrijeme predmetni nastavnici bili na sastanku s direktorom Hotela Valamar Sanfior, gospodinom Zoranom Rajkovićem, koji im je PowerPoint prezentacijom predstavio rad Valamar Rivijere d.d.

  • Grupacija Valamar vodeća je turistička grupa u Hrvatskoj, s ukupno 10 posto kategoriziranih hrvatskih smještajnih kapaciteta. U svojim hotelima, apartmanskim naseljima i kampovima na jadranskoj obali istovremeno prima više od 48 000 gostiju.
  • Valamar Riviera d.d. iz Poreča po prihodima i kapacitetima najveća je hrvatska turistička tvrtka i posluje kao dio Valamara, najveće turističke grupacije u Hrvatskoj.

U svom portfelju u Istri, Dubrovniku i na otoku Krku ima 30 hotela i ljetovališta te 13 kampova

  • Poslovni model Valamar Rivijere uključuje razvoj i održavanja turističke imovine, operativni menadžment hotela, kampova i ljetovališta te upravljanje ostalim turističkim uslugama u destinacijama.

,,I ove godine Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja (konobar, kuhar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist) u cijeloj Hrvatskoj donosi atraktivan program stipendiranja tijekom jedne školske godine, u trajanju od 10 mjeseci. Stipendisti ostavruju pravo na kvalitetnu praksu u jednom od Valamarovih objekata kao i mogućnost zaposlenja kod jednog od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.”

Stipendiranje učenika Valamar Riviera osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma. Obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. U jednoj od atraktivnih destinacija (Poreč, Rabac, Krk ili Dubrovnik) učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a nakon završetka školovanja imaju i pravo na zapošljavanje u Valamaru. Valamar svojim stipendistima iz kontinentalne Hrvatske osigurava smještaj i prehranu na teret poslodavca.

Prednost rada u Valamaru je redovno uključivanje u stručna osposobljavanja i programe nagrađivanja te dugoročno povezivanje s poslodavcem kroz status stalnog sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i redovnim stažem. Valamar Riviera svojim zaposlenicima pruža mogućnost razvoja karijere putem niza vrhunskih edukacijskih programa – od internog programa razvoja mladih potencijala u F&B zanimanjima do Valamar akademije koja
Valamarove kadrove priprema za specijalističke i voditeljske pozicije.

Ovim programom stipendiranja Valamar Riviera mlade u Hrvatskoj želi potaknuti i podržati u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te osigurati kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama širom Hrvatske. U visokoj sezoni Valamar Riviera zapošljava više od 6.600 djelatnika. Kao vodeća domaća turistička kompanija Valamar Riviera ima obvezu podizanja ukupne kvalitete hrvatskog turizma, a time i kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu.

Naši su učenici (13 konobara i 12 kuhara) zadovoljni edukacijom (predavanjima, radionicama i animacijama), gdje su ponovili usvojeno znanje, proširili ga novim spoznajama i praktičnim radom, te se istovremeno zabavili sa svojim vršnjacima iz Požege i Zagreba s kojima su izmijenili svoja dosadašnja iskustva. Osim zahvalnica za sudjelovanje u projektu ,,Znanjem do izvrsnosti”, pet je naših učenika trećeg razreda, na ponos svojih predmetnih nastavnika, pokazalo iznimnu spretnost u teorijskom i praktičnom radu te su osvojili i dodatne nagrade:

  • Josip Hujber za spravljanje koktela (radionica Kokteli)
  • Adam Vlainić za teoriju poznavanja vina (1. mjesto u kvizu Sommelieri)
  • David Čmelješević za teoriju poznavanja vina (1.mjesto u kvizu Sommelieri)
  • Nikola Piškulić za teoriju poznavanja vina (1. mjesto u kvizu Sommelieri)
  • Josip Blažević za prepoznavanje namirnica (1. mjesto u animaciji Masterchef).
  • 27.
  • 28.
  • 25.
  • 24.
  • 19.
  • 18.
  • 15.
  • 14.
  • 12.
  • 9.
  • 1.2.
  • 1.1.
  • 26.
  • 23.
  • 22.
  • 20.
  • 17.
  • 16.
  • 13.
  • 10.
  • 6.
  • 8.
  • 7.
  • 5.
  • 4.
  • 3.
  • 2.
  • 1.

Kalendar

listopad 2018
P U S Č P S N
« ruj.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Zadnje vijesti

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696