Školske vijesti

Grad Nova Gradiška donirao računala Industrijsko obrtničkoj školi i osigurao financijsku potporu za najmodernije CNC Software

Off 141

Grada Nova Gradiška donirao je  hvalevrijednu donaciju računala Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška.

Prilikom predaje donacije gradonačelnik Vinko Grgić je kazao:

„Prije nekoliko mjeseci u gradskoj upravi  smo počeli s informatizacijom i  svi su djelatnici  dobili nova računala. Radi se o 25 kvalitetnih i brzih računala  s monitorima. Cilj nam je povećati učinkovitost naših djelatnika. Moram reći da su svi  djelatnici dobili 5 postotno povećanje plaće od siječnja ove godine.  Stvaramo im uvjete da budu učinkovitiji, a  što bez tehničkog suporta to ne mogu.

Stara računala smo sredili  i odlučili ih donirati udrugama i školama. Najveći donaciju dobila je Industrijsko-obrtnička škola  s obzirom da prošle godine nije konzumirala značajnija sredstva.  Uz novac ove će godine dobiti ove godine i deset računala koja smo danas isporučili.  Četiri računala  dobiti će Gradska bolnica i po jedno je namijenjeno  udrugama i to onima koje su se prve javile.  Imamo zahtjeve  desetak udruga  koje također traže računala pa ćemo ih i njima  kupiti.

Ove   ćemo godine, isto kao i lani,    školama dati financijsku potporu. Industrijsko-obrtnička škola će dobiti  50.000 kuna, a Elektrotehnička i ekonomska škola 75.000 kuna. Gimnazija je već dobila pametnu ploču, laptop i ostalu opremu,  OŠ „Mato Lovrak“  nekoliko pametnih ploča, a OŠ „Ljudevit Gaj“ će dobiti drugu opremu. Vodimo brigu o školama iako nisu  u našoj nadležnosti, jer su tamo   naši profesori  i naša djeca. Važno je da  im pomognemo da se  educiraju“.

Na donaciji  računala  gradonačelniku  Vinku Grgiću se zahvalio ravnatelj Mijo Matošević.

„Računala će dobro doći  u radu učenicima naše škole. Imamo dvije informatičke učionice, jednu specijaliziranu za CNC tehnologiju i drugu   informatičku.  Uvijek ih je dobro dopuniti računalima.  Isto tako  i u prostoru knjižnica ova će računala imati  svoje korisno mjesto. Dosta učenika putnika  ovdje će moći provesti slobodno vrijeme, raditi zadaće ili neke projekte. Ovo nam je itekako hvalevrijedna donacija“.

Ravnatelj Mijo Matošević, je dalje istaknuo:

“U tijeku je realizacija nabave najmodernijih CNC Software za stručno-teorijsku i praktičnu nastavu učenika zanimanja CNC operateri/ke i cjeloživotno obrazovanje polaznika u području CNC tehnologije.

Na taj način će naši učenici i polaznici programa cjeloživotnog učenja iz područja CNC tehnologije biti kompatibilni u radu sa partnerskim školama i Firmama iz gradova Herzogenaurach i Wolfsberg, što će omogućiti nastavak zajedničkog rada kroz projekte, video konferencije i druge oblike suradnje.

Tu nabavu će također financirati grad Nova Gradiška, koji je prepoznao važnost ulaganja u našu školu, na čemu im se iskreno zahvaljujemo“

Kalendar

rujan 2020
P U S Č P S N
« kol    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696