Školske vijesti

7. SARMIJADA I PROVIJADA: Najbolju sarmu pripremili Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška i PS „Tkanica“

Off 425

NOVA GRADIŠKA, 27. ožujka 2017.

Pansion „Slavonski biser“ mirisao je u suboti 25.03.2017. sarmom i svježe ispečenom provom. Tradicionalni domaćini u organizaciji Turističke zajednice garda Nove Gradiške i Udruge čuvari kulturne pučke baštine „Tkanica“ okupili su na ovoj jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji dvanaest ekipa podijeljenih u dvije kategorije.

U starijoj su bile ekipe koje su predstavljale udruge i društva, a u mlađoj ekipe koju su predstavljale srednje škole obrtničkih usmjerenja.

Na 7. sarmijadi i provijadi natjecale su se ekipe HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, PS „Tkanica“ Nova Gradiška, Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška, KUD „Mala“, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja „Žirići Nova Gradiška, Etno fletno Samobor, KUD „Plečina“ Severin, Zdenčina 1562. „SMS“ Slavonski Brod, dvije ekipe Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška i ekipa Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.

U kategoriji starijih ekipa najboljom sarmom proglašena je sarma PS „Tkanica“ Nova Gradiška,

drugo mjesto pripalo je ekipi „SMS“ iz Slavonskog Broda, a treće ekipi Udruge udovica poginulih i umrlih hrvatskih branitelja „Žirići“ Nova Gradiška.

U kategoriji mladih prvo najbolju sarmu spravila je prva ekipa učenika Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, drugo mjesto pripalo je ekipi Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara, a treće drugoj ekipi Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Prosudbeno povjerenstvo na čelu s Blaženkom Blažević i ove godine nije imalo nimalo lak posao.

Kako je naglasila gospođa Blaženka Blažević najbolju sarmu u obje kategorije, sa maksimalnim brojem bodova svih članova prosudbenog povjerenstva, spravila je ekipa mladih kuhara Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Najbolju proju ispekla je ekipa KUD-a „Mala“ Nova Gradiška, drugo mjesto zauzela je ekipa Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, a treće ekipa Etno fletno iz Samobora.

Zahvalnice sudionicima i priznanja najuspješnijima uručili su Ivica Grgić, vlasnik Pansiona „Slavonski biser“, zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i Dinka Martijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

Bilo je to još jedno gastronomsko druženje uz sarmu, provu i tamburaše.

Slavila se ponajprije sarma, koja je, kako je istaknula na podjeli priznanja zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, tradicijsko jelo koje se jede u svim prilikama, od svatova, slavljenja rođenja djeteta i blagdana. Uputila je pohvale organizatorima, ali i sudionicima koji su došli u Novu Gradišku još jednom promovirati dvije, u jelovniku nezaobilazne delicije.

Zadovoljni su i organizatori jer su uz gastronomsku promociju organizirali lijepo druženje.

Našu školu su predstavljali:

  1. Ekipa:

Učenici: Vanesa Matošević, Ljubica Pavčević i Mario Brtan

Mentor: Josip Pejanić

  1. Ekipa:

Učenici: David Grgić, Leon Kičić i Mihael Pigac

Mentor: Jelica Pejanić, stručni učitelj

Sve čestitke SVIMA, a posebice učenicima i učenicama naše škole, te njihovim stručnim učiteljima.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kalendar

rujan 2020
P U S Č P S N
« kol    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Info

Industrijsko-obrtnička škola
Ljudevita Gaja 22
35 400 Nova Gradiška

E-mail: skola@iosng.hr
Tel: 035/361-459, 035/362-695
Fax: 035/362-696